Hvis du er ordblind, kan det opleves som svært at overkomme mængden af læsestof og skriftligt arbejde i gymnasiet, på HF og IB. Heldigvis kan du få hjælp af en af skolens tre læsevejledere.

 

Alle skolens elever har adgang til programmet Appwriter, der giver hjælp til at læse og stave. Hvis du er ordblind, kan du desuden få forlænget tid til prøver og større opgaver. Som ordblind har man også mulighed for at få støtte inden for den Specialpædagogiske Støtteordning. Det betyder, at vi kan søge ekstra udstyr i form af fx scannere og programmer til diktering, hvis du har brug for det.

Sidst men ikke mindst kan man efter behov få støttetimer med en læsevejleder enten løbende fx en time om ugen eller i forbindelse med større opgaver. Det er ikke altid, at det kan passes ind skemaet, men vi forsøger at finde en løsning, der passer til dig.

Hvis du er elev på Stenhus og har mistanke om, at du er ordblind, skal du henvende dig til læsevejleder Anne Bach Nyholm (AN) på Lectio.

Hvis du er kommende elev på Stenhus og ved, at du er ordblind, eller har mistanke om det, er det vigtigt, at du skriver det i din ansøgning. Så kan vi hjælpe dig med at komme godt fra start.

Hvis du har nogen spørgsmål, kan du også sende en mail til Anne på an@stenhus-gym.dk.

Sidsel fra 3u fremviser tavlen med citater fra tidligere ordblinde elever. Lad dig inspirere af deres kamp :-)

Sidsel fra 3u fremviser tavlen med citater fra tidligere ordblinde elever. Lad dig inspirere af deres kamp :-)

Andre vanskeligheder med læsning eller skrivning

Selv om du ikke er ordblind, kan du godt have svært ved at læse eller skrive. Måske har du svært ved at tage noter eller huske, hvad du læser. Måske er det svært at få struktur på skriftlige afleveringer eller at stave. Det kan også være, at du oplever en skriveblokering. Uanset hvad, vil læsevejlederne gerne hjælpe dig. Skriv en besked i Lectio til gruppen "Læsevejledere", så finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.
 
Skolens læsevejledere er:
Anders Gjesing (GJ)
Anne Bach Nyholm (AN)
Dorte Hedegaard (DH)