På Stenhus Gymnasium er der 13 1g-klasser, 4 1hf-klasser, 2 Pre-IB-klasser, og vi forventer at oprette cirka samme antal klasser i 2023. Vil du være elev i én af dem? 

Lær mere om skolen og vores uddannelser her på hjemmesiden og se skolens folder 2023/24 (pdf)

3 uddannelser

På Stenhus Gymnasium tilbyder vi 3 uddannelser:

Her på hjemmesiden kan du læse om alle tre uddannelser, og hvilke valg i forhold til studieretninger og valgfag, du skal foretage i forbindelse med optagelsen.

Ud over de tre uddannelser tilbyder vi Sports College indenfor 3 forskellige sports discipliner samt Drama College. Herudover tilbyder vi særligt tilrettelagte forløb for eliteidrætsudøvere og særlig talentfulde elever indenfor både billedkunst og musik. Disse ordninger giver plads til udviklingen af dit talent samtidig med, at du får en ungdomsuddannelse.

Sportstalent?

På Stenhus Gymnaisum kan du forene din sportsinteresse med en gymnasial ungdomsuddannelse, da vi tilbyder Badminton College, Basketball College samt Håndbold College.

Er du elite-idrætsudøver godkendt af Team Danmark får du på skolen gode muligheder for at dyrke din sport på eliteplan, samtidig med at du tager en ungdomsuddannelse. Du har også mulighed for at søge ind i vores eliteidrætsklasse.

Drama College (SGK)

I 2014 oprettede Stenhus Gymnasium & HF for første gang Drama College i samarbejde med Holbæk Teater, Teatret Fair Play og Holbæk Kommune. Her tilbyder vi elever, at de kan tage et treårigt scenisk grundkursus, hvor de kan udvikle deres talent for drama, skuespil og formidling i et professionelt miljø.

MGK og BGK

Vi tilbyder elever på MGK (Musikalsk Grundkursus) og BGK (Billedkunstnerisk Grundkursus) mulighed for at kunne passe denne undervisning samtidig med gennemførelse af en ungdomsuddannelse på Stenhus Gymnasium.

Tag en international uddannelse?

Stenhus Gymnasium blev i 2015 godkendt af de danske myndigheder og  kunne derfor i skoleåret 2016/17 for første gang udbyde den 1-årige Pre-IB, der giver adgang til den prestigefyldte 2-årige IB Diploma Programme, der siden skoleåret 2017/18 har været en fast del af skolens uddannelsestilbud. 

 

IB Diploma Programme skal ses som et alternativ til den danske studentereksamen og er for både udenlandske og danske unge, som ser muligheder i et internationalt fremtidsperspektiv, det være sig uddannelsesmæssigt og karrieremæssigt. IB-uddannelsen giver direkte adgang til universiteter over hele verden

I skoleåret 2022/23 har vi 2 Pre-IB klasser samt cirka 45 elever på henh. IB-uddannelsens 1. år og 2. år.

Optagelse og besked om optagelse

Læs mere om ansøgningsfrist og optagelsesprocedure på optagelse på STX, optagelse på HF og optagelse på Pre-IB og IB. Vær opmærksom på, at der gælder særlige vilkår og frister ved optagelse på Sports College og Drama College.

I starten af maj sender skolen brev til alle ansøgere om, hvorvidt de er optaget på skolen. I slutningen af juni sendes brev om hvilken klasse du skal gå i, samt mere information om hvordan skolestarten vil forløbe.