Sådan fejrer vi studenterne

Mange af traditionerne har rigtig mange år på bagen. For eksempel findes det traditionelle fællesfoto af studenterne på Kostskolens trappe helt tilbage fra de første studenter i 1909. I de senere år har det knebet med pladsen, så nu tages foto'et på sportspladsen - for et fællesfoto skal vi da ha'!

Den sidste eksamen

Når den endelige eksamensplan bliver offentliggjort mandag den 9. maj, kan alle STX- og HF-afgangselever se, hvilken dag de har sidste eksamen. Det vil være enten mandag, tirsdag eller onsdag i uge 25. IB-studenter har sidste eksamen i maj.

Pårørende m.fl. er meget velkomne på skolen i området udenfor kantinen forbindelse med sidste eksamen. Eleverne skal selv give dato og tidspunkt videre til dem, de synes skal vide det, da skolen ikke må udlevere sådanne private oplysninger.

Se kort over skolen - eller se vores virtuelle rundvisning

NB: Vi opfordrer alle til at rydde op efter sig, så der også er pænt og festligt for de efterfølgende nyudklækkede studenter og deres familie.

Onsdag - Huepåsætning, foto og fest!

Onsdag bliver de sidste elever færdige, og dagen fejres med huepåsætning efter gamle traditioner, fotografering, reception og fest. Alle nye studenter - altså både STX, HF og IB - skal derfor være klar ved p-pladsen ved Stenhushallen senest kl. 16.00. Kom i god tid! Og tag højde for, at det kan være svært at finde p-plads. Foto'et tages på sportspladsen.

Her følger ritualet:
HUSK IKKE HUER PÅ FØR UNDER PUNKT 4 nedenfor.

  1. Alle møder op SENEST kl. 16.00. Studenter skal møde på p-pladsen ved Stenhushallen - familie kan overvære seancen fra skråningen mod sportspladsen.
  2. Der bliver sørget for opstilling efter klasse.
  3. Herefter går I en æresrunde på sportspladsen, inden I tager opstilling på stilladset.
  4. Rektor siger en oldgammel remse, som sluttes med "Så sæt da huerne på…". Det gør I så!
  5. Så bliver I fotograferet, først det store fællesfoto, herefter fotograferes de enkelte klasser.

Umiddelbart herefter er der udendørs reception med lidt at drikke, som forældre og familie er meget velkomne til at deltage i, mens klasserne efter tur bliver fotograferet.

Fest for afgangselever og lærere

Onsdag aften er der fest for alle nye studenter og lærere. Festen starter kl. 18.30. Fra kl. 18.00 til 18.30 kan man takke de lærere, man har haft. Hver klasse har sit eget lokale.

Kl. 18.30 er der mad i Fodbadet. Der vil være lækker buffet, og der vil være mulighed for at købe drikkevarer.

Programmet i øvrigt for denne aften ser således ud: Der danses les lanciers, og så skal vi afsynge skolens ”Ud i livet”-sang til tonerne af ”Pomp and Circumstance/Land of Hope and Glory”.

Musikken tager et udefrakommende diskotek sig af. Festen slutter kl. 24.00. Der er buskørsel til byen.

Torsdag - bogaflevering

Torsdag er absolut sidste frist for bogaflevering.

Der er denne dag altid lang kø i bogdepotet, så gør jer selv den tjeneste, at få afleveret bøgerne løbende, efterhånden som I afslutter de forskellige fag. Og skulle der mod forventning så alligevel mangle en enkelt bog eller to, så har I altså chancen for at aflevere på denne torsdag.

Fredag - Dimission og kørsel

Dimissionen foregår fredag fra kl. 10 i Stenhushallen og varer cirka 2½ time. Eleverne skal møde senest en halv time før til opstilling udenfor. Herefter går I ind og sidder i samme rækkefølge, som I senere skal have beviser i.

Under dimissionen vil der være uddeling af eksamensbeviser, tale ved Rektor Per Farbøl, musikalske indslag samt uddeling af diverse priser. Forældre og anden familie er velkomne, men pladsen er trang så medbring kun den nærmeste familie. Umiddelbart er der kun plads til 2 personer pr. student.

Der er ligeledes meget begrænset plads til parkering, da parkeringspladsen er optaget af studenterkørselsvognene. Så kom i god tid og vær indstillet på at parkere lidt væk fra skolen.

Efter dimissionen er der kørsel i vogne fra ca. kl. 12.30. Husk at få 2g'ere og 1h'ere til at pynte vognene.

Eksamensbevis

Eksamensbeviser fra 2004 og frem kan ses digitalt i Minkompetencemappe.dk ved log-in med NemId. Dette digitale bevis fra kompetencemappen er det autoritative bevis. Det fysiske bevis betragtes som en kopi.