TEMPLATES(DONT DELETE)
TEMPLATES(DONT DELETE)
NF er en introduktion og indgang til fagene biologi, geografi og kemi. Fagene præsenterer hver deres særfaglige elementer og emner, men undervejs undervises der også i fællesfaglige forløb. NF afsluttes efter 2.semester med en eksamen i et af faggruppens fag. Der gives medtællende årskarakterer i de to fag, der ikke aflægges eksamen i.
KS er et tværfagligt samarbejde mellem fagene historie, religion og samfundsfag. Centrale emner i samfundet, som eksempelvis ”terrorisme” eller ”Kinas udfordringer” undersøges af de tre fag i fællesskab. KS afsluttes efter 3.semester med en eksamen i et af faggruppens fag. Der gives medtællende årskarakterer i de to fag, der ikke aflægges eksamen i.
Når du søger ind på HF skal du vælge om du vil have et kreativt fag eller idræt i 1. semester.
I billedkunst arbejder vi både teoretisk og praktisk, men det er ikke et krav, at du kan tegne eller male; interesse og motivation rækker. Vi arbejder med kunst, arkitektur og kunsthistorie. Vi analyserer forskellige former for kunst, både ældre og helt moderne værker, f. eks. malerier, skulpturer, installationer, bygningsværker og videokunst. Eksempler på emner er politisk kunst, boligformer gennem tiden og menneskekroppen. It er en del af faget, og vi arbejder både med billedbehandlingsprogrammer, internettet og power point.
Dramatik består af tre dele. For det første vil vi skabe og spille dramatik. Vi arbejder med skuespil, instruktion eller scenografi, lyd, lys og kostumer. For det andet lærer du at iagttage og vurdere både de små spil holdet selv skaber og professionelle forestillinger vi ser udenfor skoletid. Den tredje del er teaterhistorie og teori. Vi skal fordybe os i to teaterhistoriske perioder, f.eks. naturalismen, og arbejde med dramaturgiske modeller.
Mediefag beskæftiger sig med film og tv. Vi studerer filmhistorie og filmgenrer, og lærer i shot to shot-analyser om de filmsproglige virkemidler: kameraarbejde, klipning og lyd. Et filmtema studeres grundigt. Desuden studerer vi tv-historie og tv-genrer, bl.a. faktion – blandingen mellem fakta og fiktion. Også et tv-emne studeres over nogle uger. Det praktiske arbejde foregår i grupper. Grupperne laver små optageøvelser med videokamera, som siden redigeres. Senere i forløbet produceres en kort film.
I musik lærer du om musik fra nær og fjern og fra forskellige perioder. Du synger og spiller selv, og arbejder her specielt med stemmen og basal teknik på trommer, bas, klaver og guitar. Du behøver ikke at kunne spille et instrument. Lyst til at spille og synge er det vigtigste. Teknologi indgår i musik på mange måder. Du kan f.eks. indspille din egen CD, lære at skrive flotte noder, træne hørelære eller spille flotklingende numre v.h.a sequencere.
Idræt tager udgangspunkt i den fysiske aktivitet, men kan også indeholde teori fra de naturvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige områder. Gennem en alsidig idrætsundervisning opnås grundlæggende idrætslige færdigheder og indsigt i kroppens bevægelsesmuligheder. Derudover inddrager faget den sundhedsmæssige betydning af og forudsætningerne for at være i en god fysisk form. Faget giver en bred forståelse for idrættens bidrag til udviklingen af personlig identitet og sociale kompetencer. For at tilgodese et alsidigt idrætsbillede tilrettelægges undervisningen således, at mindst 20% af undervisningen udgøres af hvert af de 3 hovedområder boldspil, koreograferede og frie bevægelser til musik og lyd samt klassiske og nye idrætter.
Du skal til eksamen i dit kunstneriske fag eller idræt ved afslutningen af 1. semester på HF.