Dansk
Dansk på A-niveau
Et 3-årigt forløb, der indledes med et ½ års grundkursus, derefter 5 semestres danskundervisning som afsluttes med en mundtlig og skriftlig eksamen.
Grundkurset i gymnasiet
I grundkurset introduceres du til faget dansk. Her læses tekster med forskellige temaer og genrer. Her introduceres du for danskfagets analysemetoder. Men først og fremmest vil vi lægge vægt på sproget. Som noget nyt i gymnasiet dannes et tværsprogligt samarbejde, kaldet almen sprogforståelse, mellem dansk, engelsk, tysk, fransk og latin. Her sættes særligt fokus på sproget, dets historie, opbygning, dets social betydning, dets billedlige betydning osv. Danskfaget deltager endvidere i et tværfagligt samarbejde mellem alle fag , kaldet almen studieforberedelse. Her er det hensigten at samarbejde på tværs af fagene for at vise forskellige fags syn på et tværfagligt emne.
MIT HJERTES INDVANDRER
Jeg mødte dig som en fremmed
men fandt ud af at du kendte mig
bedre end jeg selv
Benny Andersen
Mundtlig dansk
Skriftlig dansk
Danske stile. Du skal skrive et større antal stile. Det kan være et digt, et essay, en analyse af en novelle. Frem for alt er det vigtigt at du lærer at skrive i et personligt, korrekt og nuanceret sprog.
Større opgaver
Du skal alene eller i grupper skrive flere større opgaver. Fx kan opgaven i 1g skrives i faget dansk eller i både dansk og historie. Du skal lære hvordan en stor opgave skrives, fx problemformulering, disponering, analyse, tolkning, diskussion og perspektivering. Din opgave bliver bedre, jo højere niveau du behersker fagligt.
Eksamensopgaver
Før du skal til skriftlig eksamen, får du mulighed for at øve dig på en årsprøve og på en terminsstil.
Læs meget mere om dansk på EMU, Danmarks Undervisningsportal.