Den frygtelige krig i Ukraine berører os alle, og det gælder selvfølgelig også både elever og personale på Stenhus Gymnasium.

Vi valgte derfor at holde en fællestime for alle elever med Ukraine på dagsordenen tirsdag den 8. marts. Fællestimen blev afviklet over 4 gange, hvor lærerne Maria Helmberger (HB) og Jeppe Hammer (JL) orienterede kort og informativt om den nuværende situation og om de historiske årsager, der ligger bag. Endelig var der mulighed for at komme til orde med spørgsmål, tvivl og usikkerhed.

Denne mulighed for at italesætte egne tanker og frygt var velkommen, for der ER megen tvivl og usikkerhed blandt eleverne. I en lille meningsmåling angav en stor del af eleverne, at risikoen for en kommende atomkrig var det, de frygtede allermest i den nuværende situation.

Udover  fællesarrangementet er der meget tydelige fysiske tegn på, at vi på Stenhus sender vores tanker til Ukraine. I uge 9 malede elever flag og støttemarkeringer på græsarealer rundt om skolen, og i uge 10 er adskillige af vores træer ved indgangsområdet beklædt med stof i det ukrainske flags farver.

I uge 10 er der ligeledes arrangeret Stenhus-indsamling til fordel for Ukraine i samarbejde med Røde Kors. Du kan støtte med et valgfrit beløb på mobilepay på nummeret 822315.