I den sidste uge af september blev et længe planlagt 3-dages ”Evaluation Visit” på Stenhus Gymnasium gennemført. Det var helt præcist den internationale IB-uddannelse, der var sat under lup – og bestod med stor ros!

Pre-IB og IB-uddannelsen på Stenhus rummer i dag hele 147 elever, hvilket vidner om den succes, som den internationale IB-uddannelse er blevet på Stenhus siden den spæde start i 2016 med 23 elever på skolens første årgang af Pre-IB elever.

"IB uddannelsen har skabt et internationalt miljø på Stenhus Gymnasium - unge med 33 forskellige nationaliteter og kulturer er et spændende input til skolen. Mange af IB-eleverne er også en del af vores sportscollege, og det er en i Danmark helt unik kombination af uddannelse og sport", udtaler rektor Per Farbøl

Den 2-årige IB-uddannelse er en international anerkendt ungdomsuddannelse, der giver adgang til studier på universitet og andre videregående uddannelsesinstitutioner både i Danmark, samt over hele verdenen. Hvis man således drømmer om at læse videre på universiteter i USA, Canada, Irland, Holland eller andre steder i verden, så er en IB-eksamen adgangsgivende. Derudover vil de 2 års IB-skolegang med undervisning på engelsk have forberedt eleverne rigtigt godt til fremtidige studier i et engelsksproget miljø.

IB-koordinator Paul Bjergfelt udtrykker stor tilfredshed med den vækst som skolen har haft siden skolen blev godkendt som IB skole i december 2016. ”Desuden så varmer det mit IB hjerte, når vores IB studenter fortæller om de mange forskelligartede uddannelser, som de går på: om det er medicin på Københavns Universitet, ”International and European Law” på University of Groningen i Holland, eller ”International Studies” på Seattle University i USA”.

Selve IB-uddannelsen tager 2 år og al undervisning foregår på engelsk. Uddannelsen følger internationale retningslinjer og minder mest om en STX-uddannelse, selv om der er væsentlige forskelle i både pensum og arbejdsform.

Inden den 2-årige IB-uddannelse skal man have bestået den 1-årige Pre-IB uddannelse, der er et forberedende år. Denne uddannelse er tilrettelagt således, at man efter dette år kan flytte umiddelbart over i 2g på STX, hvis man fortryder sit valg af uddannelse.

Forud for at blive godkendt til at udbyde IB-uddannelsen ligger et længere forløb med ansøgningsprocedure, evaluering samt kurser for ledelse og lærere m.m. Hvert 5. år skal denne godkendelse fornys, og det var netop et sådan 5-års tjek, der var anledningen til et ”Evaluation Visit” i slutningen af september.

Evalueringen foregik denne gang elektronisk via Teams grundet corona-restriktioner, og programmet omfattede samtaler med både elever, lærere, ledelse, forældre og skolens bestyrelse. Endnu foreligger den skriftlige evaluering ikke, men det stod klart ved afslutningen af besøget, at Stenhus Gymnasium blev godkendt med mange flotte bemærkninger!

Læs mere om vores Pre-IB- og IB-uddannelse.