Samfundsfag
Samfundsfag er obligatorisk på C-niveau som del af kultur- og samfundsfaggruppen. Du kan vælge samfundsfag på B-niveau på HF. Samfundsfag indgår desuden i fagpakkerne “Individ og samfund” og “Krop og samfund”
Samfundsfag
Den slags spørgsmål undersøger vi og diskuterer i samfundsfag.
Fagets identitet og formål
Du lærer om danske og internationale samfundsforhold. Du får en konkret og en teoretisk viden om de mange forandrende kræfter som påvirker samfundet.
Vi ser på, hvad der sker her og nu inden for politik, økonomi og sociologi og kobler det til fagets begreber og teorier for at nå til en klarere forståelse og et bedre overblik. Centralt i undervisningen er at udvikle din selvstændighed, dit engagement i samfundsmæssige spørgsmål og din faglige selvtillid for at kunne diskutere og tage stilling til samfundsmæssige problemstillinger på et fagligt kvalificeret niveau.
Faget er obligatorisk på C-niveau, men du kan vælge en større faglig fordybelse og emnemæssig bredde på B-niveau.
Fagets mål
På C-niveau skal du bl.a. kunne bruge din grundlæggende viden om politik, økonomi og sociologi til at redegøre for aktuelle samfundsmæssige problemer og læsninger herpå, og du skal kunne undersøge aktuelle politiske beslutninger og argumentere samfundsfagligt for egne synspunkter og indgå i en dialog herom.
På B-niveau lærer du i større omfang at formulere dig om komplekse samfundsmæssige sammenhænge, og du vil opleve en stigende grad af fordybelse og bredde i emnerne.
Fagets kernestof
På B-niveau lærer du om f.eks. massemedier og politisk meningsdannelse, EU, økonomiens globalisering og dens betydning for Danmark samt metodelære.
Kernestoffet supplerer vi med tekster, film, tv- og radioudsendelser om den helt aktuelle samfundsmæssige debat som en illustration af og perspektivering på de mere generelle samfundsmæssige forhold og dynamikker.
Læs meget mere om samfundsfag på EMU, Danmarks Undervisningsportal.